Maling af badekar – gør badekarret lækkert igen

29 juli 2019
Astrid Pedersen
Maling af badekar - gør badekarret lækkert igen

Er du i besiddelse af et gammelt, slidt og misfarvet badekar, som du aldrig rigtig bruger? Så kan du faktisk sætte det i stand billigt, således at du kan få glæde af det igen.

Hvordan bliver mit badekar flot og skinnende på ny?

Dit gamle badekar kan sagtens komme til at stå som nyt igen. Det kan godt være svært at tro, når man ser på de grimme, matte plamager af kalk og okker samt de mange ridser og skrammer i emaljen, som sådan et badekar uvægerligt vil pådrage sig igennem årene.

Men faktisk kan det sagtens lade sig gøre at restaurere badekarrets slidte emalje, så den kommer til at fremstå blank og ensartet, som da badekarret var ganske nyt. Det kræver blot et par timers arbejde fra en faglært badekarsmaler. Og det er en procedure, som samtidig er langt billigere og mindre besværlig end at skulle rykke det gamle badekar ud, bortskaffe det og indkøbe og installere et nyt – eller skulle mure en helt ny installation, for eksempel en bruseniche, op.

Emaljering af badekar er en meget simpel og enkel proces som, hvis udført med det rette håndelag, giver et lækkert og skinnende resultat.

Hvordan foregår emaljering af badekar?

En dygtig håndværker med speciale inden for emaljering af badekar vil altid begynde med at rense og slibe badekarrets inderside op. På den måde sikres det, at den nye emalje binder optimalt. Emaljen, som påføres med lange, sikre strøg, består af en stærk blanding af uretan og akryl. Efter et par timer er selve emaljeringen overstået, hvorpå emaljen skal bruge et døgns tid på at hærde op. Herefter kan du tage dit badekar i brug igen.

Find din badekarsmaler online

Du kan altid få et uforpligtende tilbud på emaljering af badekar hos din lokale badekarsmaler – læs mere på badekarsmaler.dk

Flere Nyheder