Nem og velsmagende aftensmad med frikadeller

Elskede du også frikadeller som barn – men har du svært ved at give dem lige præcis den konsistens og den lækre smag, som din mormor eller farmor excellerede i? Så er det nok, fordi du har brug for den rette opskrift. Måske har du brugt en opskrift, i hvilken der indgår krydderier som dine bedsteforældre ikke anvendte. Dengang de lærte at lave frikadeller, var det slet ikke normalt at bruge krydderier i frikadellefarsen – salt og peber naturligvis undtaget. Til gengæld var det populært at strække farsen med æg, mælk og mel – eller havregryn, eller tørt brød – for at spare på kødet. På den måde kunne man fremstille billige frikadeller, som oven i købet var nemme at lave, og som smagte godt.
Danske frikadeller er nemme at lave
Selv om dine frikadeller måske ikke kommer helt til at smage, som ”besse” lavede dem, kan du sagtens selv fremstille lækre og velsmagende frikadeller til hele familien, uden at det går galt. Du skal blot finde en god basis opskrift, og så sørge for at holde panden godt varm – og tilføre nyt fedtstof, når den er ved at være kogt tør. På den måde får dine frikadeller den rette stegeskorpe og den lækre smag af smør, som er karakteristisk for danske frikadeller. Kødboller findes i utallige variationer verden over, men smørstegning er netop det, der gør danske frikadelle unikke. Og derfor er det vigtigt, at du bruger smør til stegning – ikke oliven olie eller kokos olie.
Børn elsker frikadeller
Langt de fleste mennesker spiser frikadeller med velbehag. Lige som du selv holdt af frikadeller som barn, så vil dine børn også elske dine hjemmelavede frikadeller. Og skulle der mangle noget rent smagsmæssigt, kan du altid tilsætte krydderier – for eksempel hvidløg, timian, rosmarin eller chili – efter smag og behag.
For et vellykket resultat, find den fulde opskrift på dk-kogebogen.dk