Sådan holder og sliber du dit trægulv

23 February 2021
Maya Hindsberg

editorial

Hvor ofte behøver du at slibe gulve, og skal det egentlig lakkeres, have olie eller males? Der er mange spørgsmål, når man opdager, at ens gulv er begyndt at se kedeligt og trist ud, for det er der jo ingen, der ønsker. Heldigvis kan det fikses ved at nogle kommer og sliber dit gulv, og du kan også finde en god del rådgivning på f.eks. https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-fyn/.

Med den rigtige rådgivning, kan du nemlig finde ud af, om dit gulv skal afhøvles, afslibes eller letslibes, hvilken efterbehandling, der passer bedst til dine behov, og om dit gulv overhovedet kan tåle at blive slebet.

 Hvornår trænger gulvet til en makeover?

Det er et godt spørgsmål, for der er mange faktorer, der spiller ind. Du skal selvfølgelig ikke slibe det, når den første ridse kommer i gulvet, men generelt, når lakken begynder at være slidt, eller der er mange ridser og hakker i gulvet, trænger det til at blive behandlet, uanset hvilken efterbehandling gulvet har.

Når du har slebet dit gulv, står du dog med et nyt valg, nemlig hvilken overfladebehandling du vil have. Det er nemlig noget, der vil være med til at afgøre gulvets udseende, og hvor meget vedligeholdelse du har. Du kan vælge imellem lak, olie eller sæbe.

Kan gulvet tåle af blive slebet?

Det er ikke alle gulve, som vil kunne tåle at blive slebet. Hvis du har et massivt trægulv, som aldrig er blevet slebet før, vil det f.eks. kunne klare flere slibninger end et lamelgulv ville kunne, fordi der er et mindre slidlag på lamelgulve. Ved massive gulve skal du dog være opmærksom på, at du ikke sliber ned, til der hvor gulvet er samlet, da samlingen kan blive svækket på den måde. Det kan du tjekke ved at stikke en tynd spartelkline ned i samlingen, for at måle, hvor stort et slidlag der er tilbage.

More articles