Aktiviteter til den nybagte mor og barnet

07 June 2022
Marie Pedersen

editorial

For mange er det at blive mor den absolut største gave. Særligt den første tid med barnet er noget, man skal huske sætte pris på, for det går hurtigt stærkt, når barnet for alvor begynder at vokse og udvikle sig. Her får du et par ideer til, hvilke aktiviteter du som mor kan lave sammen med dit barn.

Babyrytmik

Inden babyer udvikler et sprog, finder de på lyde og leger med tonehøjder. De pludrer og hviner. Mange af barnets sanser bliver stimuleret, når de kombinerer bevægelse og lyd. Derfor er babyrytmik en fantastisk aktivitet, der er i høj grad er med til at styrke barnet motorisk, musikalsk og socialt.

For de yngste børn vil der blive brugt tid på at synge og lege med f.eks. tørklæder og stof. For de større børn vil der ofte blive inkorporeret dans, leg med sæbebobler og klang på små instrumenter som xylofoner og triangler. Du kan melde dig til babyrytmik i Roskilde, evt. sammen med din mødregruppe. 

babyrytmik

Babybio

Babybio foregår ved, at barnet enten kommer med mor og far ind i biografen, eller sover uden for salen i barnevognen. Der vil typisk være 1-2 ansatte, som holder øje med børnene og kalder på forældrene, hvis barnet græder. Babybio er forældrenes chance for at få et afbræk i hverdagen, og evt. møde andre forældre.

Babysvømning

Babysvømning er en god aktivitet for små børn, da det allerede fra de første år er med til at styrke barnets motoriske evner samt dets balance. Der er også masser af samvær forbundet med babysvømning, da hud-mod-hud kontakten i det varme vand giver en følelse af samhørighed, og virker sansestimulerende for barnet. Dit barn må begynde til babysvømning når det er ca. 3 måneder gammelt. Under babysvømning skal barnet ikke have en almindelig ble på, men et par badebukser der slutter tæt om lårene.

More articles