Skal du være med i front, så skal du have et MES-system

01 October 2022
Camilla Sørensen

editorial

Hvis du vil være på forkant i fremstillingsindustrien, har du brug for et Manufacturing Execution System. Det lyder måske som en dristig udtalelse, men det er sandt. MES er rygraden i moderne produktion, og hvis din virksomhed ikke har et sådant, er du på vej bagud.

I dette blogindlæg vil vi diskutere, hvad MES er, hvorfor det er vigtigt, og hvordan det kan hjælpe din virksomhed med at forbedre produktionseffektiviteten og opfylde lovkrav.

Så hvad er MES?

Manufacturing Execution System (MES) er den softwareløsning, der hjælper din virksomhed med at forbedre produktkvaliteten, produktiviteten, kundeservicen og opfylde lovkrav. MES giver realtidssynlighed i alle aspekter af fremstillingsprocessen, fra ordreindgang til forsendelse og fakturering.

Det giver producenterne mulighed for at følge udviklingen i alle produktionsfaser, identificere flaskehalse og foretage de nødvendige justeringer for at forbedre effektiviteten.

Manufacturing execution systems

Synlighed i produktionen

Der er mange fordele ved at have et MES-system på plads. Det vigtigste er måske, at det giver dig mulighed for at reagere hurtigt på ændringer i efterspørgslen eller kundens specifikationer. Det skyldes, at MES giver dig synlighed i alle aspekter af fremstillingsprocessen, så du nemt kan identificere, hvor der skal foretages ændringer.

Lad os f.eks. sige, at du fremstiller en widget, som kræver to forskellige komponenter. komponent A kan produceres internt, men komponent B skal købes fra en ekstern leverandør. Med MES på plads kan du nemt følge udviklingen af komponent B og foretage justeringer af produktionsplanen i overensstemmelse hermed. Dette overblik over fremstillingsprocessen er afgørende for at sikre, at dine produkter leveres til tiden og lever op til kundernes forventninger.

Forbedret kvalitet

En anden fordel ved MES er forbedret kvalitetskontrol. Ved at give dig overblik over alle aspekter af fremstillingsprocessen giver MES dig mulighed for at identificere potentielle problemer, før de opstår. Hvis en bestemt komponent f.eks. konsekvent forårsager forsinkelser i produktionen, kan du hurtigt identificere problemet og træffe foranstaltninger til at løse det.

More articles