Begræns smitte ved at anvende mundbind

06 August 2020
Astrid Pedersen

editorial

Går du rundt og skranter – og har du eventuelt feber, snotnæse, hoste, vejrtræknings problemer eller andre symptomer på en infektion? Så er det en god idé at anskaffe et lager af mundbind til engangs anvendelse.

Hvornår bør jeg anvende mundbind?

Hvis du har mistanke om at du er smittet med en virus, eller har en bakterie infektion i din luftveje (næse, hals, lunger eller svælg), er det en god idé at anvende mundbind når du befinder dig i det offentlige rum. Disse infektioner spredes nemlig ved hjælp af aerosoler – små dråber af spyt, som står ud fra næse og mund i en sky når du nyser eller hoster. Et tre lags mundbind til engangs brug stopper effektivt denne sky i at sprede sig, og beskytter dermed dine omgivelser imod smitten.

På den måde kan du ved anvendelse af engangs mundbind bidrage positivt til at stoppe smitte spredning, hvilket er til glæde og til gavn for samfundet som helhed – og for de særligt udsatte i særdeleshed.

Har man et nedsat immun forsvar, eller er man i forvejen syg, kan en ganske almindelig virus eller bakterie infektion godt gå hen og blive ganske alvorlig, måske endda ligefrem fatal. Så hvis du ønsker at beskytte de svage i samfundet, bør du anvende mundbind under færden i det offentlige rum hvis du har symptomer på sygdom.

Hvor kan jeg købe billige mundbind i høj kvalitet?

Under høj sæsonen for forkølelse, influenza og allergi kan det godt være svært at finde mundbind og andre personlige værnemidler på apoteket eller i dagligvare handelen. Derfor kan du med fordel købe din mundbind på nettet. I den online shop hos Testsmart kan du finde CE mærkede engangs mundbind godkendt til medicinsk anvendelse. Du kan læse mere, og købe de lette og nemt anvendelige mundbind, på Testsmart.dk

More articles