Brug altid en udlært elektriker

07 december 2018
Anders Lundtang Hansen
image

Man siger ofte til små børn, at de ikke skal lege med ild, og det forlænger sig til udtrykket: “Brandt barn skyr ilden”.

Men om muligt burde man faktisk uddybe eller ændre det til, at børn ikke burde lege med elektricitet, for det samme bør voksne heller ikke gøre, og det burde de indpodes allerede fra barnsben af.

Voksne mennesker kan have brug for at benytte ild ved bål eller optænding i kaminen eller bare ved at sætte ild i et stearinlys, og under kontrollerede forhold er ild heller ikke så svært at styre – men det er en helt anden sag med elektricitet.

De fleste mennesker ved dog godt, at elektricitet kan være dødsensfarlig og skal behandles med nænsomhed og beskyttelse, men alligevel ser man gang på gang, at almindelige ufaglærte mennesker giver sig i kast med at lave el-installationer selv.

Det er slet ikke smart og kan blive virkelig farligt, når man ikke ved, hvad man render og roder med, når man for eksempel er ved at sætte en lampe op eller vil installere en ny stikkontakt.

Man kan blandt andet få behov for el-installatører i Stevns, omend det ikke vides, om det specielt er et område i landet, hvor flere personer end gennemsnittet selv forsøger at ordne el-installationer, så er det dog også et område, hvor der er brug for viden omkring, hvornår man skal bruge en autoriseret el-installatør til at sætte ens elektriske genstande op eller i det hele sørge for alle el-elementerne, der samler sig i sikrings-skabet.

Udover, at fagmanden her er uddannet i, hvordan man sikrer det benævnte område med elektricitet for sig selv som installatør, ejer af beboelsen og fra andre besøgende, så har vedkommende også udstyret til at gøre det bedst muligt, så man ender med det bedste resultat.

Derfor burde man indføre det følgende som et nyt husråd:

Leg aldrig med strøm!

Flere Nyheder