Det skal du huske, når du køber en boxmadras

Det skal du huske, når du køber en boxmadras

Når du køber en boxmadras, skal du ikke kun være opmærksom på, hvilken form for seng der er den rigtige for dig. Du skal også sørge for, at du får valgt de rette ben, den rigtige topmadras og det rigtige lagen til den. Det er nemlig alt sammen noget, der adskiller sig lidt fra, hvis du køber et sengestel og en almindelig springmadras. 

På en side som Boxmadras 140×200 kan du læse alt om, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med et køb af en boxmadras. Vi er blevet inspirerede af dem, og du kan her læse om de vigtigste punkter. Du kan dog hente meget mere inspiration på selve siden. 

Til de fleste boxmadrasser køber du en topmadras sammen med den. Hvis du har mulighed for at vælge, er det dog vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilken form for topmadras der vil være den rette for dig. En topmadras i memoryskum former sig efter din krop, hvilket er en meget rar fornemmelse. Den bliver dog også varm. En topmadras i latex er derimod køligere at sove på og mere spændstig. 

Til nogle boxmadrasser følger der også ben med. Til andre boxmadrasser skal du tilkøbe benene. I det tilfælde er det også vigtigt, at du er opmærksom på, at du får valgt de rette ben. Til en stor boxmadras som en på 140 x 200 cm kan du typisk ikke vælge at have et ben i hvert hjørne. I stedet skal du have lange ben, der støtter sengen hele vejen hen. 

Har du ikke tidligere haft en boxmadras, ved du måske ikke, at det også er en god ide, at du køber nogle særlige lagner til den. Elastiklagner, der kan gå hele vejen rundt om sengebunden, sikrer, at lagnet sidder ordentligt fast. Et almindeligt lagen kan derimod være svært at lægge ordentligt på.