Det skal du kigge efter, når du vælger spinningcykel

22 september 2021
Emilie Ann Jacobsen

Drømmer du om at lave et hjemmefitnessrum, hvor du kan træne, når du vil, er en spinningcykel ofte en god ide at have. På den kan du træne din cykelform – uanset hvordan vejret er. Det vil derfor være en kæmpe fordel for dig, at du kan træne, når du ønsker. 

Men hvad skal du lige se efter, når du skal købe en spinningcykel? Det kommer vi ind på her. Vi er blevet inspirerede af hjemmesiden fitfact.dk, hvor de har skrevet en stor guide om køb af spinning cykel. Der kan du læse deres bedømmelser af en række forskellige former for cykler. Se hele artiklen på https://fitfact.dk/fitnessmaskiner/spinningcykel/spinningcykel-test/ 

Noget af det første, du bør tænke over, når du skal vælge en spinningcykel er, hvor mange kilo svinghjulet er på. Er du begynder, kan det være fint for dig, at din spinningcykel ikke har et så tungt svinghjul. Det tager noget tid for dig at få trænet dig op. Føler du, at din træning bliver for let, kan du skifte til et tungere svinghjul senere.

Cykelcomputer og sæde er vigtige for din træning 

To andre aspekter, der også er meget vigtige at se på, når du skal vælge en spinningcykel, er, hvilken computer der følger med cyklen, og hvordan du kan indstille sædet. Computeren er vigtig, fordi det er den, der giver dig mulighed for at træne forskellige træningsprogrammer. Det kan være meget motiverende for dig, at du ikke hele tiden træner det samme program. Det kan godt blive ret ensformigt for dig. 

Sædet er vigtigt, da det skal kunne indstilles korrekt til dig, og da det skal være behageligt for dig at sidde på. Er det ikke det, vil du ikke kunne træne i lige så lang tid på cyklen, og det vil jo være rigtig ærgerligt. Derfor skal du gå efter et sæde, der er meget behageligt. 

Flere nyheder