Dit lokale afvænningscenter kan hjælpe en du holder af

09 november 2018
Lykke Holzmann Søby
image

At finde det rigtige afvænningscenter kan være en svær opgave, hvis du forsøger at hjælpe et familiemedlem med at blive ædru. Hvis det for eksempel er din teenage datter eller søn, skal du huske at sådan et ungt menneske har andre behandlingsbehov end voksne, men ligesom voksne er tidlig behandling vigtig i forhold til et positivt langsigtet resultat. Det er ikke ualmindeligt, at teenagere eksperimenterer med alkohol eller narkotika, men dem der begynder at bruge stoffer i en ung alder, er mere tilbøjelige til at udvikle en alvorlig afhængighed og opleve negative konsekvenser. Dit lokale afvænningscenter har mange forskellige behandlingsmuligheder, og der er plads til mennesker i alle aldre der er kommet i vanskeligheder med stoffer eller alkohol.

Har din kære brug for det?

Dit lokale afvænningscenter giver en sikker, er eksperter i at hjælpe folk til komme væk fra narkotika eller alkohol. Det er normalt det første skridt til at få det bedre – og det kan være svært. Du bør være opmærksom på symptomerne på stof- eller alkoholforstyrrelser så du kan beslutte, om du skal få din kære i behandling. Hold øje med om personen:

Er mere sløv eller energisk end normalt

Bærer lange ærmer i varmt vejr for at dække nåleindsprøjtningssteder

Har ændret drastisk adfærd, såsom tilbagetrukket, deprimeret, vred eller fjendtlig

Har fået nye venner

Ikke længere går op i sit udseende

Holder op med at passe sin skole eller sit job

Kommer ud i en masse problemer

Mister interessen for hobbyer og fritidsaktiviteter

Får et mere anstrengt forhold til familie og venner

Ændrer sove- eller spisevaner

Bliver ved ed at drikke og/eller tage stoffer på trods af negative konsekvenser

Får abstinenser når han eller hun ikke får alkohol eller stoffer

Hvad kan man forvente under behandling på et afvænningscenter

Dit lokale afvænningscenter kan hjælpe den du holder af med at blive ædru fra stoffer eller alkohol. Længden af ​​opholdet bestemmes af hvilken narkotika vedkommende bruger og sværhedsgraden af ​​afhængighed. En samtale inden opholdet hjælper det personalet til at bestemme, hvilke stoffer personen misbruger, og de kan identificere mulige underliggende fysiske eller psykiske problemer. En behandlingsplan oprettes derefter. Afhængigt af det anvendte stof kan medicin administreres for at reducere symptomerne på abstinenser. I nogle tilfælde kan medicin bruges til at reducere trang og minimere risikoen for tilbagefald. Kontakt Dit lokale afvænningscenter allerede i dag og hjælp en du holder af.

Flere Nyheder