Hygge i hjemmet med søde undulater

Hygge i hjemmet med søde undulater

Undulater er søde og sjove stuefugle, som kan give dig megen glæde i dit liv. Derfor bør du også sørge for, at dine undulater trives og har det godt.

Må undulater flyve frit?

Det anbefales, at du holder dine undulater i bur eller voliere. Da undulater er vant til et væsentligt varmere klima end hvad vi kan præstere på disse breddegrader, bør du ikke lade undulaterne være udendørs om vinteren. Det kan heller ikke anbefales at du bare lader dem flyve rundt i boligen.

For det første vil du nok hurtigt blive træt af at de klatter allevegne. For det andet risikerer du at komme til at lukke undulaterne ud gennem et vindue eller en dør. Og for det tredje har undulater, som er opdrættet i fangenskab og opvokset i et bur, svært ved at håndtere alt for meget plads.

Et rummeligt bur eller voliere er det ideelle for undulater, som til gengæld trives fint med at komme ud og strække vingerne en gang imellem, for eksempel når du er hjemme om aftenen. Ved samme lejlighed kan du med fordel lege med eller træne dine undulater, som elsker at blive aktiveret.

Skal undulater have legetøj?

Undulater er nemlig, i lighed med papegøjer og parakitter, særdeles intelligente fugle, som sætter pris på udfordring og stimulation. Derfor bør du sørge for at de har legetøj i buret, så at de kan underholde sig selv mens du ikke er hjemme.

Du kan for eksempel udstyre buret med små bolde, klokker, gynger og spejle, som hører til blandt undulaters favorit legetøj. Og du kan give undulaterne grene og kviste fra naturen, som de kan gnave i og sidde på. Husk blot at tjekke, at disse kviste ikke stammer fra træer og buske, som er giftige for undulater.

Du kan læse meget mere om undulater på dyrebloggen.dk

Tjek også disse sider:

https://dyre-pleje.dk/
https://dyreglæde.dk/
https://dyre-nyt.dk/
https://dyrebloggen.dk/
https://tips-dyr.dk/
https://Vores-Dyr.dk/
https://altomdyr.dk/
https://KlodensDyr.dk/
https://SødeDyr.dk/
https://nuttede-dyr.dk/
https://husdyrsbloggen.dk/
https://Dyreliv-Bloggen.dk/