Køb mundbind til forhindring af smittespredning

25 juni 2020
Astrid Pedersen

Selv om der er særlige tidspunkter på året hvor infektions sygdomme så som influenza eller forkølelse optræder med stor og markant hyppighed – særligt efterår, vinter og tidligt forår – florerer disse dårligdomme faktisk året rundt.

Den mest udtalte årsag til at smittetrykket er højest i de kolde måneder er at vi har en tendens til at klumpe os sammen i offentlige transport midler og i dårligt udluftede kontorer. Den tørre luft fra air condition og lignende udtørrer slimhinderne og gør dem mere modtagelige over for infektioner.

Samtidig er det menneskelige immun forsvar notorisk dårligt om vinteren på grund af mangel på sol lys, frisk luft og motion. Alt i alt en sprængfarlig cocktail når det handler om spredning af infektioner som for det gennemsnitlige menneske kan medføre ugevis med host, snot og nys, og for særligt udsatte gruppe kan have fatal udgang.

Beskyt dine omgivelse mod smitte med personlige værnemidler

Der skal ikke meget til førend man som influenza eller forkølelses ramt smitter op til flere mennesker på én gang. Faktisk er det blot nødvendigt med et enkelt nys eller host ud i luften på et tæt befærdet sted, for eksempel i køen i dit supermarked eller i bus, tog eller metro, hvor folk ofte står stuvet tæt sammen.

Smitte fra forkølelse og fra influenza virus spredes primært gennem dråber, som slynges ud fra din mund og næse når du hoster eller nyser. Ønsker du at bidrage positivt til nedbringelse af smittetrykket i befolkningen, og samtidig være med til at beskytte de svageste medborgere, bør du således sørge for at forhindre smitte ad denne vej. Det kan du gøre ved hjælp af engangs mundbind, som på effektiv vis bremser spredningen af dråber ved nys eller hoste.

Du kan læse mere, og bestille 3 lags mundbind til engangs brug, hos Testsmart via den online shop på https://www.testsmart.dk/artikler/sundhed-og-sygdomme/personlige-vaernemidler/koeb-mundbind/ 

 

Flere Nyheder