Løft din livsstil med hjælp fra en terapeut

Løft din livsstil med hjælp fra en terapeut

Der er mange måder hvorpå du kan få glæde af en autoriseret psykolog eller en psykoterapeut. Ingen af de to forskellige professioner har nemlig udelukkende med syge mennesker at gøre. Som ganske raskt menneske uden diagnoser kan du sagtens have glæde af sessioner hos en autoriseret psykolog eller en psykoterapeut, idet den terapi, som tilbydes, i høj grad tager udgangspunkt i dine egne oplevelser. Hverken psykoterapeuter eller psykologer diagnosticerer eller behandler patologiske tilstande – disse opgaver hører hjemme i psykiatrien.

 

Hvad en psykolog eller en psykoterapeut kan hjælpe med, er eksempelvis selvudvikling eller assistance til sorg arbejde. Du kan også søge hjælp hos en psykolog eller en psykoterapeut, hvis du har brug for hjælp til at komme ud af negative tanke eller handle mønstre. Gennem samtale terapi, kognitiv terapi eller meta kognitiv terapi kan du blive klogere på dig selv og opnå en dybere indsigt i de mekanismer som styrer disse tanke og handle mønstre. Og så kan du lære dig selv bedre at kende, med alle de potentialer, du indeholder.

Parterapi hos autoriseret psykolog

Ud over individuel terapi, tilbyder mange psykoterapeuter og psykologer parterapi. Med parterapi kan du og din partner på samme måde komme frem til erkendelser omkring jer selv og jeres indbyrdes forhold, som kan hjælpe jer til at finde sammen igen gennem gensidig respekt og anerkendelse. Et parforhold består af to mennesker, og derfor skal begge være indstillet på at arbejde for forholdet førend parterapi kan hjælpe. Er I begge opsatte på at redde forholdet – måske af hensyn til jeres fælles børn – og er motivationen for at yde det påkrævede arbejde til stede, er der god basis for at arbejde med parforholdet hos en autoriseret psykolog.

Du kan læse meget mere om de forskellige former for terapi hos psykologer og psykoterapeuter på sundhedsliv.dk

Tjek også disse sider:

https://sundhedsliv.dk/
https://livsstilsblog.dk/
https://sund-blog.dk/
https://liv-sundhed.dk/
https://sund-rask.dk/
https://TraenForlivet.dk/
https://SundhedTraening.dk/
https://SundeOs.dk/
https://SundesteLiv.dk/
https://SundesteBlog.dk/
https://SundesteStil.dk/
https://forslagtilsundhed.dk/