Mærk dine forfædre ved at være outdoor

17 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi vil godt vove den påstand, at både voksne og børn ikke tænker over, hvor godt vi har det specielt her i Norden og dermed i Danmark, men også generelt i de veludviklede lande.

Vi kan brokke os over de mindste ting, for der skal jo være noget galt, og selvom man får at vide, at de har det værre i ulandene, så er det så fjernt fra en, at man ikke kan sammenligne det.

Man er ked af, at man ikke tjener med, man ærgrer sig over, at man ikke har råd til en ekstra bil, og man føler sig helt fattig, hvis man ikke har råd til at flyve udenlands at holde ferie mindst én gang om året.

Outdoor

Men man tænker ikke over, at alle de slags ting er luksus sammenlignet med, hvad vores forfædre bare nogle generationer siden skulle kæmpe med, og de har arbejdet hårdt for, at vi skal have det godt i dag, selvom vi måske aldrig mødte dem.

Outdoor-delen lærer dig at være i kontakt med dem, der kom før os

Hvis vi så går endnu længere tilbage, så måtte man klare sig med det, man kunne lave på stedet, og det var ikke en garanti, at man gik mæt i seng – og hvor kunne man lige sove den nat?

Man måtte tage chancen med det, som man fandt af planter at spise, hvis man ikke lige fangede et bytte den dag – og det kunne vise sig at være giftigt!

Og man skylder sig selv at mærke, hvordan det var, så selvom Haglöfs bukser ikke var noget, man havde dengang, så er det okay at iføre sig dem, når man skal prøve at leve af naturen og sammen med den i bare en periode, så man mærker på egen krop, hvordan det var for dem, der kom før os.

Flere Nyheder