Plakaten skal ned på et tidspunkt

06 February 2023
Anders Hansen

Uanset hvor længe en plakat hænger på væggen, skal den til sidst tages ned. Det kan være svært at tage en plakat ned fra væggen på korrekt vis og uden at beskadige hverken plakaten eller væggen, når den har hængt op i længere tid. De følgende trin vil hjælpe med at sikre, at plakaten fjernes sikkert og med minimal indsats.

Åbn først et vindue for at øge luftcirkulationen i rummet, da fugt kan forårsage skader på både plakater og vægge. Sluk derefter for eventuelle varmeapparater eller ventilatorer i området, og sørg for, at der ikke kommer kolde træk gennem vinduet.

Tag nu et strygebræt eller noget lignende som arbejdsflade, der er mindst en meter fra væggen med din plakat på. Tag et par handsker på, f.eks. latex- eller gummihandsker. Dette vil beskytte dine hænder mod det klæbemiddel, der stadig er tilbage på væggen.

design selv plakat

Plakaten kommer snart ned

Brug en hårtørrer, der er indstillet på kold luft og på den laveste hastighedsindstilling, og hold den ca. 8 tommer væk fra plakaten i to minutter. Dette hjælper med at løsne det klæbemiddel, der holder plakaten fast på væggen.

Når du har løsnet klæbemidlet, kan du tage en plastikspartelkniv og forsigtigt føre den mellem plakaten og væggen for at adskille dem. Hvis der er genstridige områder, hvor du ikke kan flytte spartelkniven let, skal du bruge et strygebræt igen som arbejdsflade og gentage trin 3 med endnu et stød kold luft fra din hårtørrer, indtil du kan flytte spartelkniven.

Til sidst ruller du plakaten op fra det ene hjørne til det andet og opbevarer den et sikkert sted, indtil du får brug for den igen. Hvis der er noget klæbemiddel tilbage på væggen, kan du bruge en fugtig klud til at fjerne det forsigtigt. Og det er alt, hvad der er at gøre for at tage en plakat, der har hængt i lang tid, sikkert ned!

Når det kommer til en lav selv plakat, er det jo meget godt at vide alt dette, når man skal have den taget ned fra væggen på et senere tidspunkt, når den har hængt der længe.

More articles