Sæt en stopper for misbruget med en alkoholbehandling

14 oktober 2019
Astrid Pedersen
Sæt en stopper for misbruget med en alkoholbehandling

Du har sikkert et billede af en typisk alkoholiker inde i hovedet: En fattig, forhutlet personage, som altid sidder på bænken på torvet med sine flasker i en pose ved siden af. Men dette er langt fra hele sandheden om alkoholisme.

Hvem kan blive alkoholiker?

Alkoholikere findes i alle samfundslag, i alle sociale klasser, i samtlige indtægts grupper og på alle uddannelses niveauer. Afhængighed og misbrug af alkohol skeler ikke til køn, alder, hudfarve eller seksuel orientering. Som sådan kan man sige, at alkoholisme er et særdeles demokratisk syndrom, samtidig med at det er det mest udbredte misbrugs problem i Danmark.

Det er nemt at udvikle alkoholisme, hvilket helt sikkert er grunden til, at mange falder i. Alkohol er et rusmiddel som, var det blevet introduceret til markedet den dag i dag, aldrig var blevet tilladt. Selv moderater mængder af alkohol kan føje uoprettelig skade til hjerne og til indre organer – og så er stoffet yderst vanedannende. Der skal ikke meget til førend en person med anlæg for afhængighed udvikler et overforbrug – og et efterfølgende misbrug – af alkoholiske drikke.

Samtidig kan det være meget svært at spotte en alkoholiker i et samfund, hvor det er comme il faut at drikke sig mere eller mindre i hegnet ved sociale begivenheder, og hvor alkohol kan købes i den ene eller den anden form på næsten alle tankstationer og i samtlige supermarkeder, kiosker og dagligvare butikker.

Kan en alkoholiker hjælpes?

Har du en mistanke om, at en i din nære familie eller omgangskreds er ved at udvikle – eller måske allerede befinder sig mid i – et alkohol misbrug, bør du tage affære. Du kan altid kontakte det danske misbrugscenter Behandlingscenter Stien, som står klar med rådgivning omkring dit næste skridt, og samtidig kan hjælpe med en effektiv afvænnings og behandlings plan. Du kan læse mere, og kontakte de dygtige misbrugskonsulenter, på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

Flere Nyheder