Vælg den rette belægning til dine gulve

03 februar 2022
Niels Geckler

editorial

Gulvet er afgørende for det samlede indtryk af et rum. I rum der benyttes meget, stilles der ekstra store krav til gulvets belægning. Hos https://assensgulv.dk/ finder du en lang række forskellige gulvbelægninger.

Forskellige typer af rum stiller forskellige krav til belægningen på gulvet. I nogle rum er det måske slidstyrken, der er afgørende, visse steder vil du gerne have et gulv, der tåler store mængder vand og atter andre steder er det vigtigt, at gulvet er nemt at vedligeholde.

Ofte vil man gerne have, at gulvet er så flot som muligt. Gulvet er nemlig med til at præge hele indtrykket af rummet. Men man kan ikke tilgodese alle hensyn med den samme type belægning, og jo flere krav, der skal opfyldes, des dyrere bliver det alt andet lige også.

Trægulve kan være flotte og have vidt forskellig karakter, helt afhængig af træsort og behandling. Fliser fås i forskellige størrelser og mønstre, og linoleum er en klassiker.

gulv

Særlige krav til et badeværelsesgulv og andre vådrum

Det er oplagt, at gulvet på et badeværelse skal kunne tåle vand. Ofte vil man også gerne have, at det ikke er for vanskeligt at holde rent – særligt på et badeværelse vil man opfatte hygiejne som noget helt centralt. samtidig stiller et vårdum som badeværelse og bryggers særlige krav til gulvet.

Når du vælger fliser til gulvet på badeværelset, så tænk på, hvordan de spiller sammen med resten af farverne i rummet. Hvordan passer mønster og kulør på gulvfliserne sammen med vægfarve, vægfliser og farve på toilet og håndvask ? 

I visse vådrum vil man måske foretrække et vinylgulv, der fås i mange kvaliteter, farver og mønstre. Man kan få vinylgulv, der ligner træ eller fliser. Mange vælger vinyl, fordi det er praktisk og nemt at holde og så er det slidstærkt, hvis man vælger en god kvalitet.  

Flere Nyheder